Néprajzi Múzeum
A budapesti Néprajzi Múzeum a legkorábban szerveződött európai szakmúzeumok sorába tartozik. A következő állandó kiállításoknak ad otthont: Afrika, Indonézia; Állattartás, Pásztorkodás, Gyűjtögetés; Amerika; Átány; Földművelés; Ázsia, Ázsiai textil; Bútor; Dokumentum- és Térképtár; Egyház; Építkezés, Közlekedés; Európa; Filmtár Fotó- és Diatár; Halászat; Inventárium; Kerámia; Kéziratos Gyűjtemények; Mesterség; Népzenetár; Óceánia; Rajz- és Nyomat; Szokás; Táplálkozás; Kosár.

Virtuartnet Galéria
Üdvözöljük Önt virtuális galériánkban! A galéria azért virtuális, mert az itt látható festmények, szobrok, kerámiák nem egy valóságos kiállítóteremben helyezkednek el, némelyik közülük pillanatnyilag Magyarországon kívül, esetleg más földrészen található. Ugyanakkor ezek a tárgyak nagyon is valóságosak, s arra várnak, hogy örömet, szépséget vigyenek új tulajdonosuk lakásába, irodájába, rendelőjébe. Szeretnénk, ha nemcsak a tárgyakkal, hanem azok alkotóival is megismerkednének, s ezért minden művész életrajza, esetleg fényképe szintén szerepel a kiállított tárgyak mellett.

Magyar Nemzeti Múzeum
A Magyar Nemzeti Múzeum történeti múzeum, amelynek feladata a magyar nép és Magyarország történetére vonatkozó tárgyi emlékanyag gyűjtése, őrzése, továbbá a gyűjteményanyag tudományos feldolgozása és a közönségnek való bemutatása. A gyűjtés időbeli kutatásai az emberi történelem legkorábbi korszakaitól napjainkig terjednek.

Zenetörténeti Múzeum
A Zenetörténeti Múzeumot 1969-ben alapították a MTA zenetudományi intézetében. Az alapkoncepció az volt, hogy, a zenetörténetnek szerves részét képező zenei relikviákon és hangszereken keresztül ismertessék meg a látogatókkal a zene illetve a zenei hangszerek történeté. (angol nyelvű honlap)

Porcelánmúzeum
Aki porcelánrajongóként vagy a múlt (és a jelen) nagy magyar teljesítményei iránt érdeklődőként, azok tisztelőjeként Herendre érkezik, már messziről megpillanthatja a Herendi Porcelánmúzeum. A múzeum nemcsak hazai kiállításokon működik közre, hanem számos külföldin is. Az állandó kiállítás részben történetileg bemutatja a porcelánkészítés fontosabb állomásait, másrészt pedig kiemel néhány mérete, technikája vagy más jellemzője miatt egyedi tárgyat, illetőleg közismert dekorokat, azaz motívumokat.

Mai Manó Fotógaléria és Lépcsőházi Galéria

Szoborpark Múzeum

Kortárs Művészeti Intézet

Magyar Földrajzi Múzeum

Szombathelyi Képtár

Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum

Archaeocomp adatbázis

Aquincumi adatbázis

Csodák Palotája

Velemi ásatás
Velemi Szent Vid hegy századelejei régészete leletei a Savaria Múzeumban

Rákóczi Ferenc Múzeum

Jászberényi Jász Múzeum

Jászberényi HAMZA Múzeum

Túri Fazekas Múzeum

Szolnoki Galéria

Tiszafüredi Kiss Pál Múzeum

Tiszafüredi Nyúzó Gáspár Fazekas Tájház

Budapesti Zsidó Múzeum és Levéltár

Déri Múzeum

Matrica Múzeum

Mátra Múzeum

Kékfestő Múzeum

Érseki Gyűjteményi Központ Múzeum és Levéltár

Magyar Vegyészeti Múzeum

Bartók 32 Galéria

Somogy Megyei Múzeumok Igazgatósága - Rippl-Rónai Múzeum honlapja

 

 

Világpolgár 2000 Oktatási Tanácsadó Iroda, Budapest
E-mail: vilag@mail.matav.hu
 
AltuSoft Informatikai
Szaktanácsadó Kft. Budapest
E-mail: info@altusoft.com