Zeneakadémia

A Magyar Kulturális Alap Honlapja

Régi Zene Nyári Akadémia
A Régi Zene Nyári Akadémia Európa nagyhírű régizene-tanszakain végzett professzorok meghívásával kíván segítséget nyújtani hivatásos muzsikusoknak, pedagógusoknak és e korszakok előadói kérdései iránt érdeklődő fiataloknak; szólistáknak és kis együtteseknek, aktív és passzív résztvevőknek a művek “korhű” megszólaltatásában.

Banchieri Singers
Magyarországon, Európa több országában és Japánban rendszeresen koncerteznek. Műsorukon egyaránt felcsendülnek reneszánsz madrigálok, egyházi művek, kortárs magyar művek és könnyűzenei feldolgozások. Ezt a honlapot azért ajánljuk, mert nagyon sok hasznos információval és programajánlattal szolgál minden zenét kedvelő ember számára.

ELTE Bartók Kórus
Az ELTE Művészeti Együttesét - a Bartók Béla Énekkart és az Egyetemi Koncertzenekart - a hazai amatőr zenei élet egyik meghatározó együttesét Baross Gábor alapította és vezeti a mai napig.

Operaház
Ezen a lapon a Jegymester Rendszert használó színházak - a Magyar Állami Operaház, az Erkel Színház és a Játékszín - információit látja. A Jegymester Internat Ajánlat pedig haszos címekkel szolgál kulturális eseményekhez.

Nemzeti Filharmónikusok
Történeti bemutatás, hangversenykínalat az 1999/2000-es évadra.

MATÁV Szimfónikusok
A zenekar büszke arra, hogy a magyarországi szimfonikus zenekarok közül elsŐként jelenhettek meg saját, önálló honlappal az Internet világában. Ezen a honlapon egyebek között információhoz juthatnak az új szezonbérletekről és a Zenekar következő hangversenyéről.

MTA Zenetudományi Intézete
Az intézet olyan, Magyarországon is egyedülálló múzeumoknak ad otthont, mint a Magyar népzene és néptánc archívum, a Bartók Archívum és a Zenetörténeti múzeum. Ezen kívül támogatja a magyarországi zentörténeti kutatásokat valamint a graduális és posztgraduális hallgatók továbbtanulását.

 

 

Világpolgár 2000 Oktatási Tanácsadó Iroda, Budapest
E-mail: vilag@mail.matav.hu
 
AltuSoft Informatikai
Szaktanácsadó Kft. Budapest
E-mail: info@altusoft.com